Американско оръжие може да стигне фронта в Украйна много бързо. Това

...
Американско оръжие може да стигне фронта в Украйна много бързо. Това
Коментари Харесай

Пентагонът: Американско оръжие може да стигне фронта в Украйна много бързо

Американско оръжие може да стигне фронта в Украйна " доста бързо ". Това разгласи представител на Пентагона след вчерашния избор в Камарата на представителите, при който най-сетне бе вдигната наложената от републиканците обсада върху помощта за украинските бранители, съобщи Ройтерс.

Обещанието идва в миг, когато Киев е в очакване на идната огромна съветска атака. Според разнообразни прогнози тя може да започва през юли, август или септември. 

Според източници на " Вашингтон пост "  Министерството на защитата е ускорило подготовката за обезпечаването на военната помощ за Украйна още преди гласуването в Камарата на представителите поради опасенията по отношение на способността на Украйна да устои на съветския напън в Донбас. Висши американски военни чиновници предизвестили, че всяко закъснение в даването на поддръжка може да докара до обилни териториални загуби и опустошителни жертви за украинските сили.

Решението на Камарата на представителите във Вашингтон да утвърди военна и финансова помощ от близо 61 млрд. $ е мощен сигнал към Кремъл, че Съединените щати няма да изоставят Украйна, както изоставиха Афганистан, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

По думите му вотът на Камарата на представителите ще предотврати разширение на войната в Източна Европа и ще запази живота на хиляди хора. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР